Spare penger

Er det virkelig penger å spare?

Absolutt! Ved å være et aktivt medlem av et bilkollektiv, eller bilpool, er det faktisk en god del penger å spare. Både faste og variable utgifter man ellers ville hatt ved å selv kjøpe og eie en bil, slipper man helt ved å dele dette med alle de andre medlemmene på bybilen.no.

 

Kutt kostnadene

Det å eie en bil i dag koster som nevnt veldig mye penger. Dette vet de aller fleste, men hvor mye er det ikke så mange som tenker på. Det er nok ingen nøyaktig fasit, da mye avhenger av bilens alder, verdifall på forskjellige merker og mange andre faktorer, men det er mye som er forsket på og kan understøttes av alle som eier eller har eid en bil.

Ved anskaffelse av en bil, uansett prisklasse, er det selvfølgelig knyttet en kostnad til dette i form av en kjøpssum, i tillegg til en avgift ved registrering. Deretter skal forsikring kjøpes som koster sitt avhengig av hvilken grad av forsikring man velger. Dette er ikke ubetydelige kostnader, og bilen er kanskje enda ikke på veien engang.

I Norge trenger man dekk for to veldig forskjellige sesonger, bomstasjoner settes opp i en voldsom fart landet rundt og drivstoffprisene nærmer seg uante høyder. Og om tankerekken fortsettes med et beregnet fall på bilens verdi på minst 10 % hvert eneste år, blir det lite hyggelig. Og da har ikke eventuelle, og etterhvert uunngåelige, kostnader til kontroller, bilservice og reparasjoner blitt tatt med, til tross for bekymringene disse også har med seg.

Det er vel strengt tatt bevist at det er dårlig for økonomien din å eie en privatbil i Norge i dag!

 

Må jo ha bil?

Vi er helt avhengige av bil i Norge, sies det, og ja, det stemmer nok det – til en viss grad. Mange av oss eier i dag en eller flere biler vi bruker fram og tilbake fra jobb, skole, butikk eller til og fra aktiviteter med barna, og den er i bruk i noen av døgnets 24 timer. Resten av tiden står de på gårdsplassene og i garasjene og taper verdi, hver eneste dag.

I dag må du som bileier selv dekke alle utgiftene og kostnadene som påløper alene, og i forhold til hvor lite bilen faktisk blir brukt, blir det veldig mye penger per kilometer. Ved å bli medlem i en bilpool som vår, vil alle disse utgiftene dekkes av en lav medlemsavgift, og ellers betaler du kun når du faktisk bruker bilen.

Bedre kan det vel ikke bli?

Ved å unngå å kjøpe inn en dyr bil som stort sett står parkert, kan du dele på utgiftene med andre fornuftige og kreativt tenkende som deg. Dermed vil tusenvis av kroner, som ellers kastes etter en bil som står på gårdsplassen det meste av året, kunne spares og brukes på det de egentlig skal brukes til – å nyte livet!

 

Hvorfor bilpool?

Ved å bli medlem i vår bilpool slipper du å tenke på annet enn hvor du skal, når du ønsker å være der og nyte turen dit. Må du en kort tur i butikken, en snartur til bestemor eller bare har lyst på en kjøretur, så er det det eneste du skal behøve å tenke på.

Det er slutt på å bekymre seg for når neste EU-kontroll er, hvilken dag drivstoffet er billigst eller hvilke omveier som er tilgjengelige for å unngå bomringen inn til byen. Hos oss skal bilbruk være bekymringsfritt, enkelt og rimelig. Bilene er alltid tilgjengelige, kontrollert, vedlikeholdt og tatt vare på, og det uten at du trenger å bekymre deg for hvordan eller hvor mye. Det tar nemlig vi oss av!

Dette er et forholdsvis nytt og ukjent konsept i store deler av Norge, men med de kostnadene som er knyttet til bil i privat eie i dag, er dette en glimrende, bærekraftig og fremtidsrettet måte å tenke bilbruk på. Medlemmer betaler en lav månedavgift og kun for bruk, så du slipper å tenke på hva bilen koster deg når den står ubrukt i oppkjørselen.

Byene blir større, reglene flere og utgiftene høyere, men deler vi disse mellom mange, vil det gagne alle!